Portraetter

“Jeg er jo ikke Kong Hans”

Interview med Claus Ploug – ejer og manden, oftest bag baren på Kind of Blue

Af Meta Hansen

“KIND OF BLUE er en en forestilling. En fortælling om en farve. En titel. Et grundlag. Et grundtræk. En scenografi”…

KIND OF BLUE  et sted i København

“I know – ranet fra mesterværket er indiskutabelt. Hørte det for første gang omkring 1970. Under en stærkt animeret fest. Megen indtag af diverse stimulanser. kl var 02.  Alene på en strand. En transportabel (?) kassettebåndoptager. Nå, men – på et af kassettebåndene står der med snørklede bogstaver, ”Kind of Blue”. Fed titel. Faldt godt i tråd. Musikken var magisk. ”Flamenco Sketches” – et mirakel af vellyd. Månen lagde sin stribe i Smålandshavet….
Ikke lang tid efter købte jeg mit første eksemplar af pladen. Lyttede igen – coveret satte så absolut også sine spor“.

“Fra starten var forestillingen om stedet, et sted som jeg selv ville opsøge. En bar der kunne tilfredsstille mine egne behov/krav til en bar. En bar jeg selv ville have lyst til at gæste.”

“Meget ego-agtigt. Super ego-agtigt – I know, I know”. Men Hey! – …Følge drømmen helt ud til (gerne helt udover) – kanten!.

“Når det så er sagt – Jeg er jo ikke Kong Hans”.

“Men dog – for en enkelt gang ud i fremtiden at kunne sige ”For once in my life I seem to have hit the right notes”. Det er sgu det!
Lige præcis at ramme drømmen til mindste detalje har været min store ambition”.

“Det hele startede vel egentlig med 13 nøgleord: “Cool”, intimitet, blue, ro, “ned”, tanker, resonnans, fotos, ord, kvalitet og så; Musik, Musik, Musik… – Nå, men – Ja ja – vi ses!”

Fotograf: Mike Højgaard
Fotograf: Mike Højgaard